Zastřešené hliníkové pergoly – praktické a vkusné zároveň

Téměř veškerá řešení hliníkových pergol představují zastřešené systémy, což není možné tvrdit o všech dřevěných pergolách. Střecha chrání prostor před deštěm, větrem a vytváří clonu před slunečními paprsky.

Nulová údržba, dlouhá životnost

Hliníková pergolaje prakticky bezúdržbová. Hlavní nosná konstrukce ze slitiny hliníku odolává korozi a střecha z polykarbonátu rovněž. Stárnutí pergoly v podstatě nezaznamenáte, rozmary počasí, teplotní výkyvy, dešťové a sněhové srážky, horko, ani mráz na odolnost materiálu nemá žádný vliv. Odpadají nátěry a jiné formy povrchové úpravy, nemusíte tím ztrácet čas, energii, a pochopitelně také peníze.

hliníková pergola

Moderní estetický vzhled, různé barevné dekory

Slitina hliníku v různých dekorech odpovídá moderním požadavkům z hlediska estetiky, pergola nepůsobí rušivě a lze ji jednoduše sladit s okolním prostředím. Pergoly často doplňují zapuštěné, případně zastřešené zahradní bazény, okrasné části zahrady, trávníky, zasahují do terasovitě členěného terénu, nebo opticky zútulňují rovinatý terén za domem.

Vyrábí se ve standardních rozměrech v různých barvách nosných konstrukcí, zastřešení lze volit buď plastové (polykarbonát), nebo prosklené. Pergoly je možné také přizpůsobit specifickým požadavkům zákazníka a vyrobit funkční celek přímo na míru.

nová pergola

Víceúčelová stavba

Pergola ze slitiny hliníku je ideálním prostředím pro bezpečné dětské hraní na terase před domem, kde je na děti dobře vidět. Může se proměnit v kryté stání pro váš osobní vůz, pod pergolou uspořádáte zahradní párty, oslavy, poslouží jako vhodný exteriér pro slavnostní nedělní oběd. Pergolu také můžete využít jako sklad zahradního nábytku, techniky, nebo palivového dřeva. Hliníková pergola je ideálním základem pro výstavbu zimní zahrady.

Hliník versus dřevo

Dřevěné pergoly jsou stále v oblibě, přece jen se jedná o klasický materiál, jehož využívání je skutečně nadčasové. Nevýhodou jsou ovšem poměrně vysoké nároky na pravidelnou údržbu, nižší odolnost vůči povětrnostním vlivům, a v závislosti na kvalitě provedení konstrukce i omezená tvarová stabilita.